Ilmainen lehtitarjous – kuinka suhtautua?

Ilmainen lehtitarjous

Ilmainen lehtitarjous – tilaanko vai en?

Netistä on aika-ajoin löydettävissä irtonumeroita ja lyhyitä lehtitilauksia täysin ilmaiseksi. Tämän vuoden maaliskuussa kuumia tarjouksia ovat olleet Aku Ankan neljä näytenumeroa, Episodin näytenumero ja Vauva-lehden ilmainen koenumero. Monet varmasti miettivät mikä taka-ajatus tässä on ja uskaltaako tilauskuponkiin laittaa omat yhteystietonsa.

Ilmainen lehtitarjous perustuu usein näytenumeroa tarjoavan yhteistyökumppanin ja kustantajan diiliin. Kumppani on usein ison volyymin nettikauppa, jonka aktiivista liikennettä hyödynnetään tarjottavan lehden markkinointiin. Osa näytenumeron lukijoista jää aina tilaajiksi, jolloin kustantaja hyötyy ja vastaavasti kumppani saa tarjota asiakkailleen jotain ilmaista ja mukavaa. Puhdas win-win-tilanne molemmille. Kyseessä ei ole kuluttajan narraamiseen tarkoitettu täky.

Suoraan kustantajan sivuilta tarjottava ilmainen lehtitilaus tai yksittäinen näytenumero on usein tapa kerätä suoramarkkinointiliidejä, joilla potentiaalista asiakasta yritetään käännyttää lehden vakitilaajaksi tai jonkun muun kustantajan portfoliossa olevan tuotteen ostajaksi. Tässä ei sinällään ole mitään pahaa. Tarjottava lehtitarjous voi olla parempi kuin tarjolla muutoin olevat vaihtoehdot ja jos lehti on mieleinen, niin molemmat voittavat. Tilausehdoissa usein mainitaan minkätyyppistä yhteydenottoa on odotettavissa, jos päätät näytenumeroon tarttua. Pakkosyötöllä jatkuvaa kestotilausta ei ole odotettavissa, jos näytenumero on jaossa jonkin ison suomalaisen kustantajan sivuilla. Niin epätoivoisia lehtitalot eivät ole – iloinen asiakas on aina hyvä asiakas, raha tehdään pitkistä kestotilauksista ei pakonomaisella tuputtamisella ja lyhyillä asiakassuhteilla. Jos haluat välttää puhelinkontaktoinnin, niin kannattaa liittyä suoramarkkinointikieltolistalle, jolloin välttää puhelinmyyjien yhteydenotot.

Ilmainen lehtitarjous vs. määräaikainen tilaus

Lehti-tarjous.netin sivuilla on useita määräaikaistilauksia erilaisilla tilaajalahjoilla ryyditettyinä. Ennen kuin tilaat on hyödyllistä tarkistaa, onko samasta lehdestä mahdollisesti tarjolla näytenumeroita tai lyhyitä ilmaisia tilausjaksoja. Keräämme Tarjoussankari.fi -sivuille kerran viikossa ns. viikon suosituimmat tarjoukset ja ilmaisia lehtien näytenumeroita. Palvelumme tarjoaa saman sisällön myös viikoittaisessa uutiskirjeessä. Kirje sisältää myös muuta ilmaistavaraa ja nettietuja, joilla lehtitarjous tai verkkokauppatuote muuttuu vielä edullisemmaksi. Tarkista siis ilmaisten näytenumeroiden listaus Tarjoussankarin sivuilta ja tutustu mahdollisesti juuri sinua kiinnostavaan lehteen muutaman numeron verran ilmaiseksi.

Lopuksi, lukeminen kannattaa aina, on kyseessä sitten ilmainen lehtitarjous tai palkkapäivänä odottaen tilattu suosikkilehden kestotilaus, niin hyvä lehti ilostuttaa aina.

Mukavia lukuhetkiä!

Tutustu ilmaiseen Episodi-lehden näytenumeroon tästä.