Ruokalehdet myyntitilastojen kärjessä

Ruokalehdet ja irtonumerot suosikkeina

Helsingin Sanomat kirjoitti tammikuussa (15.01.2014) jutun siitä, mitkä lehdet ovat tällä hetkellä suomalaisten suosiossa. Haastateltavana oli Lehtipisteen Marjut Rajala, joka esitteli tilastoja viime vuoden puolelta.

Lehtipisteen tietojen mukaan ruokaan liityvien irtolehtien myynti lisääntyi noin 41% viime vuoden aikana. Suurin osa lehdistä hankittiin  ruokaostoksen yhteydessä suoraan marketista. Muut lehdet, jotka  lähtivät hyllystä matkaan, käsittelivät asumista, puutarhaa, terveyttä, kauneutta ja erityisesti matkailua. Syy irtonumeroiden suureen suosioon oli Lehtipisteen mukaan yleinen taloustilanne. Rahat ei aina riitä monen lehden tilausjaksoon, mutta irtonumeron voi aina silloin tälloin napata mukaan ruokaostosten yhteydessä.

Iltapäivälehtien alamäki jatkui taas viime vuonna, kun lehtien nettisivujen suosio lisääntyy vuosi vuodelta. Myynti tippui noin  yhdeksän prosenttia edellisvuodesta. Toinen iso häviäjä oli aikuisviihdelehdet. Alan lehtien myynti tippui viime vuoden aikana noin viidenneksen. Tämä trendi on kuitenkin jatkunut jo pitkään, ja jatkuu epäilemättä myös tulevina vuosina.

Vaikka maamme taloustilanne ei ole parhaassa kunnossa, nii irtonumeromyynti käy Suomessa kuitenkin kohtuullisen hyvin. Kotimaisten lehtien myynti väheni noin prosentilla ja ulkomaisten lehtien myynti noin viidellä prosentilla. Lehtien irtonumeroita myytiin viime vuonna 220,3 miljoonalla eurolla. Sen mukaan joka suomalainen osti lehtiä koko viime vuoden aikana noin neljälläkymmenellä eurolla.

Lehti-tarjous.netin toimitus toivottaa kaikille hyvää alkanutta vuotta ja mukavia lukuhetkiä. Toivomme että löydät valikoimistamme juuri sinulle sopivan lehtitilauksen sopivaan hintaan. Pääset selaamaan Lehti-tarjous.netin ruokalehtiä tästä.